Voorbije initiatieven 

Hieronder geven we u een overzicht van de initiatieven die we met 'He is alive' in het verleden organiseerden.

 

3-5 mei 2024: 2e Art of Faith Festival

Zo'n 1700 mensen verzamelden voor de tweede editie van het Art of Faith Festival in Bornem.

Elle Limebear, Good Weather Forecast en Be Witness waren de headliners. Daarnaast ook op de podia: Matthijn Buwalda, PE Live, Rogier Pelgrim, Sobi, Timo Brandt, Boyd Williams, Hot Swing de Malines, Westrim, Cross That Bridge, DJ Steve en KISI kids.

 

12-14 mei 2023: 1e Art of Faith Festival

Meer dan 1500 mensen verzamelden voor de eerste editie van het Art of Faith Festival in Bornem.

Martin Smith, Trinity en Paul Colman waren de headliners. Daarnaast ook op de podia: StereoSnap, Pyramid Park, Papa Jack, The Gentle Jazz Men, KISI kids, Jan Jakob, HAVAN en Rogier Pelgrim.

 

3 december 2017: Trinity kerststallen-tour

Concert in Gent.

trinity 3dec2017

 

1 mei 2017: Trinity op wereldreis met Elly & Rikkert

Uitverkocht concert in Gent.

ert2017

  

5 november 2016: 9e Festicert

Een unieke avondeditie in de Eskimofabriek te Gent, met: I Am They (USA), Verra Cruz (UK), Wouter Seinen (NL).

start festicert

 

27-30 mei 2016: Belgen naar The Big Church Day Out

Met zes auto's trokken we als groep naar dit prachtig festival in Zuid-Engeland. 

bcdo

 

21 november 2015: 8e Festicert

Van 's namiddag tot 's avonds laat te Sint-Niklaas, met op het programma Humming People (No), Matt Hill (UK), Lars Gerfen (NL), InU (B), Chesterfield (B), Pawnshop BLVD (B), YWAM: The God Story (B).

drukwerkfesticert2015

 

22 november 2014: 7e Festicert

Van 's namiddag tot 's avonds laat te Sint-Niklaas, met op het programma Lz7 (UK), Transform DJs (USA), The Sunshine Remedy (B), Bart Vanhyfte & worshipteam (B), MUS Music (B) en Xamen (B).

drukwerkfesticert2014

 

23 mei 2014: cd-release Trinity

Voorstelling van hun nieuwe album 'Mundo' te Ardooie.

trinity mundo

 

23 november 2013: 6e Festicert

Opnieuw van 's namiddag tot 's avonds laat te Sint-Niklaas, met op het programma Paddy Kelly (I), Trinity (NL), Blaise (B), Samuel (B), Willem Côme met Immanuel Boie (worship en zandkunst) (B), TimZingt (cabaret) (NL), The Revolution (dansgroep) (B).

drukwerkfesticert2013

 

21 september 2012: concert Blaise

Als warming-up voor het Festicert, dat dit jaar naar november verhuist.

blaise concert

 

1 juni 2012: Belgen naar de EO Jongerendag

Ook dit jaar organiseerden we samen met enkele christelijke jeugdorganisaties busreizen naar de EO Jongerendag. Naast EJV en PJV werkte deze keer ook Beachpraise mee.

beojd

 

22 september 2012: 5e Festicert

In 't Bau-Huis te Sint-Niklaas. Voor de eerste keer met een ochtendprogramma en zonder laatavondprogramma. Op het podium stonden Good Weather Forecast (D), The Gentlemen (UK), Chip Kendall (UK), The Fruits (NL), DJ Galactus Jack (UK), West Rim (B), Sun Garden (B), Indian Summer (B), B-Fresh (B), Clique 3:16 (B), Kees Versteeg (cabaret) (B).

drukwerkfesticert2012

 

9 juni 2012: Belgen naar de EO Jongerendag

Tweede editie in samenwerking met EJV en PJV. 

beojd1

 

13 april 2012: Belgische cd-release Trinity

Uitverkocht concert in Gent, ter voorstelling van hun nieuwe album Qué Mas.

trinity quemas

 

 

11-12 november 2011: mini-tour Trinity

De Nederlandse groep Trinity verzorgt twee avonden (Mechelen en Torhout).

trinity tour

 

24 september 2011: 4e Festicert

Voor de eerste keer volledig indoor: in de Brielpoort te Deinze, met op het podium October Light (KRO), Chip Kendall (UK), Philippa Hanna (UK), Marc James (UK), Veetacore (UK), Indian Summer (B), InU (B), Shining (B), West Rim (B), The Sunshine Remedy (B).

drukwerkfesticert2011

 

16 juli 2011: De Binnenkoer 

Tweede editie van deze avond met christelijke muziek op de Gentse Feesten. In samenwerking met 'Hearts of Worship' en de Augustijnen te gent. 

De Binnenkoer

 

4 juni 2011: Belgen naar de EO Jongerendag

Samen met de christelijke jeugdorganisaties EJV en PJV organiseert “He is alive” busreizen vanuit gans Vlaanderen die in totaal zo’n 500 Belgen naar de EO Jongerendag in Nederland brengen.

 

 

20 november 2010: concert Verra Cruz

De Londense rockband Verra Cruz komt naar Gent.

verra cruz concert

 

25 september 2010: 3e Festicert

Te Oudenaarde, met op het podium Golddigger (UK), 7 Days and a Miracle (NO), Sun Garden (B), Jota Folk (B), DJ Steve RIOT (B), Zeal 7 (B), Leonard (NL), S.O.C.O.M. (B).

drukwerkfesticert2010

 

September 2010: Dailymusic.be 

Lancering van een website waar mensen kunnen kennismaken met het brede aanbod aan hedendaagse christelijke muziek: www.dailymusic.be  

dailymusic

 

19-22 augustus 2010: combiregeling naar het Xnoizz Flevo Festival (NL)

Derde busreis naar het Flevo Festival.

flevo2010

 

17 juli 2010: De Binnenkoer

Tijdens de Gentse Feesten organiseren we een avond met christelijke muziek op de binnenkoer van het Augustijnenklooster te Gent. In samenwerking met 'Hearts of Worship' en de Augustijnen te Gent.

De Binnenkoer

 

30 januari 2010: concert The Fruits

Het allereerste losse concert van He is alive: de Nederlandse praiseband The Fruits in Gent. 

 

26 september 2009: 2e Festicert

Voor de tweede keer in Oudenaarde, met op het podium Verra Cruz (UK), Trinity (NL), The Jordans (UK), Sun Garden (B), Closer Walk Jazz Band (B), Indian Summer (B), The Eternal Sunshine (B), Final State of Mind (B).

drukwerkfesticert2009 

20-23 augustus 2009: combiregeling naar het Xnoizz Flevo Festival (NL)

Tweede keer: busreis + ticket naar het grootste christelijk muziekfestival van het Europese vasteland. 

combiflevo2009

 

14 & 30 juni 2009: afronding van de vzw-oprichting

vzw He is alive is een feit. Op 14 juni worden de statuten neergelegd, en op 30 juni 2009 worden deze gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. 

 

Maart 2009: CD van de Maand

In nasleep van de CD-acties gaan we een partnership aan met 'De Nootzaak' voor een CD van de Maand-actie. Gedurende ongeveer anderhalf jaar is er elke maand een CD die voor een prikje in de brievenbus valt. 

cd vd maand

 

25 oktober 2008: Workshop 'hedendaagse christelijke muziek'

Op vraag organiseren we een workshop rond hedendaagse christelijke muziek op een vormingsdag voor +16-begeleiders. Het wordt de eerste workshop in een reeks van ongeveer tien.  

workshopHIA

 

27 september 2008: 1e Festicert

Ons allereerste christelijk muziekfestival gaat door in Oudenaarde. Een klein 500 bezoekers zijn zeer enthousiaste toehoorders voor de bands uit binnen- en buitenland. Op het podium stonden The Gentlemen (UK), The Fruits (NL), The Jordans (UK), Moonradio (NL), CX Flood (B), Final State of Mind (B), Willem Côme (B), Jo de Rijck (cabaret) (B).

drukwerkfesticert2008

 

14-17 augustus 2008: combiregeling naar het Xnoizz Flevo Festival (NL)

Voor de eerste keer organiseren we een combiregeling (=ticket + busreis) naar een christelijk muziekfestival in het buitenland. Zo willen we Belgische jongeren de kans geven om een sterke ervaring op te doen in het buitenland.

 

 

Juni 2008: CD-actie 2

Meer en meer vragen rond 'waar je dergelijke muziek-cd's kan kopen' komen op ons af. Om tegemoet te komen aan deze vraag wordt een tweede CD-verkoop gestart.  

 

19 maart 2008: beslissing om een eerste festival te organiseren

Na een periode van visie aftoetsen en onderscheiding wagen we de sprong: we beginnen concreet aan de organisatie van het eerste 'Festicert'. Omdat we nog niet helemaal weten welke richting het concept uit zal gaan (een festival of concert) houden we het op de werknaam 'Festi-cert'.

Nu mensen ons beginnen te kennen als 'een groep die bezig is met hedendaagse christelijke muziek' krijgen we ook vanuit verschillende hoeken vragen om meer te doen met deze muziek. Tegelijkertijd voelen we aan dat onze visie verder reikt dan enkel de organisatie van een jaarlijks muziekfestival. De nood voor een bredere organisatie groeit en de eerste ideeën rond een volwaardige organisatie en een vzw komen naar boven. De werknaam 'Festicert' blijft hangen en geraakt als bij toeval ingeburgerd. Daarop beslissen we om de oorspronkelijke festivalnaam 'He is alive' te gebruiken als naam van onze vzw, en voluit voor 'Festicert' te gaan als festivalnaam.

 

21 februari 2008: open vergadering

In een poging om een allereerste keer te peilen naar een draagvlak voor een christelijk concert en/of festival werd een open infovergadering georganiseerd. Onze visie werd afgetoetst aan de aanwezige organisaties: Christencentrum 'De Brug', GPS, IJD, Sint-Michielsbeweging, Focolare, Jerusalem-gemeenschap, Moeder van Vrede, Jongleven Bissegem, The Fruits, Sion Eeklo, Pharos en Yump.

openvergadering

 

November 2007: CD-actie 1

Om in eerste instantie de hedendaagse christelijke muziek te verspreiden én een startbudget te verzamelen voor een later event organiseerden we een online CD-verkoop. 

 

11 april 2007: allereerste 'verkennende' vergadering 

De informele start van He is alive. De allereerste vergadering met enkelen die "iets wilden doen met hedendaagse christelijk muziek in Vlaanderen". We hadden via via van mekaar gehoord dat we met gelijkaardige ideeën in het hoofd zaten, en dus beslisten we om eens de koppen bij elkaar te steken.